Ecologische cursussen voor vakmensen

Samen met Naturio organiseren we verschillende inspirerende cursussen voor groene professionals. Verdiep uw ecologische kennis en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Bij deze cursus staan kennis en praktische bruikbaarheid centraal.

Gedurfd lanenbeheer

Tijdens deze dagcursus wordt ingegaan op het duurzaam beheren van lanen. Lanen vervullen belangrijke landschappelijke en ecologische functies: het is daarom van groot belang om laanbomen vitaal en gezond te houden. Naast onderhoud komen ook verjonging en vernieuwing aan bod. Deze cursus heeft een middagdeel buiten. De cursus wordt gegeven door Ilco van Woersem. Er is geen specifieke basiskennis nodig.

Aanmelden voor deze cursus kan via de website van Naturio.

 

Varens herkennen voor floristen

Het aantal varens in ons landschap neemt toe, maar ze zijn soms lastig te herkennen. Deze cursus richt zich op de moeilijk te herkennen soorten Deze dagcursus bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. De cursist dient over een algemene floristische kennis en basiskennis over algemene varensoorten te beschikken. Deze cursus wordt gegeven door Bart Hendrikx.

Aanmelden voor deze cursus kan via de website van Naturio.